Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny przepis na zasmażane buraczki na smalcu, doprawione octem winnym oraz cukrem. Domowe buraczki na ciepło to fantastyczny dodatek do drugiego dania: do kotleta mielonego, schabowego, a także do pieczonej kaczki lub gęsi.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 241
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1057
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 241
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1057
Składniki
Buraczki wyszorować, włożyć do garnka i ugotować w skórkach - wystudzić. Ze smalcu i mąki przygotować jasną zasmażkę
Ostudzone buraczki obrać ze skórek i zetrzeć na tarce do jarzyn z małymi oczkami. Starte buraczki dodać do przygotowanej zasmażki i zagotować. Buraczki doprawić do smaku solą, cukrem oraz pierzem. Gotowe buraczki podajemy na ciepło jako dodatek do drugiego dania. Buraczki na ciepło najlepiej smakują z pieczoną kaczką lub gęsią. Fantastyczne z mielonymi lub schabowymi i tłuczonymi ziemniakami z koperkiem. Smacznego :)