Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze smakują na zimno, ale najlepiej prosto z piekarnika :)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5043
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34427
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2091
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113771
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5043
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34427
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2091
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113771
Składniki
Cebulę pokroić w grubszą kostkę, posypać vegetą i podsmażyć na maśle. Mleko lekko podgrzać. Rozpuścić w nim drożdże, szczyptę soli i cukru oraz odrobinę mąki. Zaczyn odstawić na 30 min. po tym czasie dodać mąkę i olej, wyrobić ciasto i odstawić na kolejne minimum 30 minut, aby urosło. Z wyrośniętego ciasta formować niewielkie placki o średnicy ok. 7-8 cm (mnie wyszło ich 20). Każdy placek posmarować rozkłóconym jajkiem i nałożyć porcję cebuli a następnie posypać serem startym na grubych oczkach. Placki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 30 min w 180-200 stopniach do zrumienienia. Smacznego :)