Do góry

Śniadania Przepis na:

Chleb smażony, moczony w roztrzepanym jajku.

Chleb smażony, moczony w roztrzepanym jajku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1257 Ocena: 14792

Dodano:

Odsłon: 3645

Chrupiące, smażone kromki swojskiego wypieku chleba, wcześniej moczone w rozbełtanym jajku. Jest to idealny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wbijamy jajka do głębszego talerza solimy, pieprzymy i roztrzepujemy widelcem w tak przygotowanym jajku moczymy kromki chleba i smażymy na gorącej patelni z obu stron na złoty kolor. Tak usmażone kromki chleba kładziemy na ręczniczki papierowe w celu odtłuszczenia z tłuszczu na którym go smażyliśmy.

  2. Podajemy ze szklanką mleka.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń