Do góry

Śniadania Przepis na:

Chlebek orkiszowy z nasionami i szczyptą rozmarynu

Chlebek orkiszowy z nasionami i szczyptą rozmarynu

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 35

Dodano:

Odsłon: 5663

zdrowy, bardzo smaczny i naprawdę szybko się go robi, polecam.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. drożdże wrzucamy do ciepłej wody 0.5 szklanki z dodatkiem soli i 2 łyżek mąki, czekamy aż podwoją swoje rozmiary. W osobnej misce przesiewamy mąkę dodajemy wyrośnięty zaczyn, nasiona ( rozmaryn, siemię lniane, słoneczki...) 2 łyżeczki oliwy i wyrabiamy ciasto, wyrobione odkładamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

  2. Nagrzewamy piekarnik( z termoobiegiem), ustawiamy temp 180 stopni i pieczemy chlebek przez 45 minut. Wyjmujemy go od razu po upieczeniu aby woda odparowała, a skórka była chrupka ! Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ulaw 11 czerwca 2015 A ile chlebków wychodzi z tej porcji???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 05 marca 2011 chlebek z rozmarynem,na pewno nieziemsko pachnie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń