Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1267
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 461
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3429
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1027
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1267
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 461
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3429
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1027
Składniki
Usunąć przywiędłe listki brukselki ,końcówki nieco przyciąć i naciąć w krzyżyki ,by równomiernie zmiękły podczas gotowania. Gotować ok. 10 min we wrzącej osolonej wodzie ,po czym przełożyć na durszlak ,przelać zimną wodą. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Zdjąć boczek z patelni i na wytopionym tłuszczu podsmażyć z obu stron kromki chleba. Odstawić do przestygnięcia. Umyć jabłko ,podzielić na ćwiartki i usunąć gniazdo nasienne. Miąższ pokroić w cienkie półksiężyce. Uprażyć orzechy pekan. Wysmarować tłuszczem formę i układać w niej na przemian kromki chleba ,brukselkę ,orzechy ,kawałki jabłka i boczek. Jajka roztrzepać widelcem i wymieszać ze śmietaną i mlekiem ,doprawić solą ,pieprzem i tymiankiem. Polać sosem zapiekankę i wstawić do piekarnika na ok. 45 min. w temperaturze 200 stopni.