Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy piękne lato tej wiosny:) Stąd moja propozycja, idealne na ciepłą pogodę - chłodnik na bazie avocado z dodatkiem ogórka i pomidorów.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 122
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 147
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 316
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 122
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 147
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 316
Składniki
Avocado przekroić wzdłuż na pól, wyjąć pestki pestki i wybrać łyżką miąższ - przełożyć do miski i następnie zmiksować z sokiem cytrynowym, i jogurtem. Doprawić sola i pieprzem, i chilli i następnie schłodzić w lodowce co najmniej godzinę. W tym czasie obrać ogórek i pokroić w kostkę, lekko posolić i odstawić na sitku. Pomidora zalać wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Szczypiorek posiekać. Podawać chłodnik posypany ogórkiem, pomidorem i szczypiorkiem.