Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiąca sałatka w sosie jogurtowym"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1214
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1214
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Sałatę opłucz, osusz, liście porwij na kawałki. Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Pokrój na cząstki. Pomidorki umyj, osusz i przekrój na połówki. Oczyść paprykę, pokrój w paski. Dymkę poszatkuj. Fasolkę obgotuj, przestudź, pokrój na kawałki. Oczyszczone rzodkiewki i marchewki pokrój w plastry.
W dużej misie wymieszaj wszystkie przygotowane warzywa, dodaj cząstki jajek. Jogurt połącz z sokiem z cytryny, oliwą oraz octem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę tuż przed podaniem na stół.
porcje, czas ok. 25 min; porcja – 230 kcal, cena 3,10 złŹródło: Świat kobiety