Do góry

Desery Przepis na:

chrupiące gofry...

chrupiące gofry...

Autor:

Przepisów i artykułów: 510 Ocena: 17536

Dodano:

Odsłon: 4448

z przepisu wychodzi ok 12 gofrów

Składniki

  • 2 jajka
  • 2 szkl mąki pszennej
  • 1/3 szklanki cukru
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 350 ml wody
  • 1/3 szklanki oleju
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Następnie wlewamy olej, wodę, wsypujemy proszek do pieczenia i mąkę, znowu miksujemy, aż składniki się połączą.


  2. Rozgrzewamy gofrownicę, smarujemy tłuszczem najlepiej za pomocą pędzelka, nakładamy łyżką porcję ciasta i pieczemy gofry na rumiano.

  3. Po upieczeniu układamy gofry na kratce, aby wystygły, nie należy
    układać gofrów na talerzu bo zmiękną.

    Podajemy gofry z ulubionymi dodatkami...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń