Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiące krążki cebulowe

Przekąski

Autor: FoodSafari

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 370

Dodano: 14.08.2016

Odsłon: 7959

Pyszna przekąska.

Składniki

  • cebula cukrówka 2 sztuki
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • jajka 2
  • mleko pół szklanki
  • mąka pszenna szklanka
  • sos sojowy łyżka
  • woda mineralna 1/4 szklanki
  • curry łyżeczka
  • papryczka chili
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy, następnie kroimy na półcentymetrowe plastry. Każdy plaster rozdzielamy tak by powstały krążki.

    Powstałe krążki obtaczamy w mące.

    Przygotowanie ciasta: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w dzbanie blendera i miksujemy do połączenia składników. Ciasto powinno być dosyć gęste tak by oblepiło krążki cebuli. Jeśli mamy czas to ciasto odstawiamy na 30-60 minut, by zgęstniało. Przygotowane ciasto mieszamy i zanurzamy w nim krążki, które następnie smażymy w głębokim tłuszczu na rumiany kolor.

    Zrumienione krążki osączamy na papierowych ręcznikach. Podajemy z keczupem, majonezem lub innym ulubionym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń