Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 38
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 38
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 466
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 38
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 38
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 466
Składniki
Cebulę obieramy, następnie kroimy na półcentymetrowe plastry. Każdy plaster rozdzielamy tak by powstały krążki. Powstałe krążki obtaczamy w mące. Przygotowanie ciasta: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w dzbanie blendera i miksujemy do połączenia składników. Ciasto powinno być dosyć gęste tak by oblepiło krążki cebuli. Jeśli mamy czas to ciasto odstawiamy na 30-60 minut, by zgęstniało. Przygotowane ciasto mieszamy i zanurzamy w nim krążki, które następnie smażymy w głębokim tłuszczu na rumiany kolor. Zrumienione krążki osączamy na papierowych ręcznikach. Podajemy z keczupem, majonezem lub innym ulubionym sosem.