Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasteczka bez dodatku mąki, jajek, cukru i tłuszczu. Są tak pyszne, że robiłam je już dwa razy, i jeszcze zrobię nie raz. Są bardzo syte, tak, że zjedzenie zaledwie dwóch sztuk zaspokoi nasz głód czy nagłą ochotę na coś słodkiego. Można zabrać je do szkoły czy pracy w pudełku śniadaniowym. Wykonamy je dosłownie w 10 minut plus pieczenie. Zachęcam do upieczenia. Smacznego życzę i udanych wypieków :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1256
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1256
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Pokrojone banany wrzucamy do miski, rozgniatamy widelcem i dodajemy miód prawdziwy, dokładnie mieszamy.
Następnie do bananowej masy dodajemy sypkie składniki: cynamon, rodzynki, posiekane orzechy i płatki owsiane.
Następnie wszystko dokładnie mieszamy.
Z masy formujemy okrągłe ciasteczka. Wyjdzie nam 8 sztuk. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Następnie ciasteczka pieczemy około 25 minut do zrumienienia w temperaturze 180 stopni.
Upieczone ciasteczka studzimy i podajemy. Smacznego życzę :) Moje rady: Z przepisu wychodzi 8 sztuk ciastek. Szklanka do odmierzania składników 250 ml. Miód powinien być płynny. Płatki owsiane typu błyskawiczne.