Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruchuteńkie ciasto ze śmietankową masą. Przepis ze starego zeszytu, nigdy go nie robiłam a szkoda bo bardzo smaczne. W smaku przypomina mi napoleonkę.
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 798
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 352
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 257
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 197
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 798
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 352
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 257
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 197
Składniki
W misce zmiksować 2 jajka, cukier, śmietanę i mąkę ziemniaczaną. Na stolnicy posiekać margarynę z mąką i amoniakiem, powoli wlewać masę jajeczną i zagniatać ciasto. Ciasto podzielić na 4 części i każdą oddzielnie upiec na dużej blaszce ( 25 na 36 cm ) pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Gdy ciasto się upiecze robimy masę. Miksujemy jajka ze śmietaną, mąką ziemniaczaną, cukrem zwykłym i waniliowym, gotujemy mleko z masłem. Do gotującego się mleka wlewamy masę jajeczną dokładnie mieszając by nam się nie przypaliła, chwilę gotujemy. Ciepłą masą przekładamy nasze ciasta. Na wierzch możemy zostawić trochę masy lub tak jak ja zrobić polewę z zagotowanej śmietany z cukrem i mlekiem w proszku. Ciasto chłodzimy w lodówce, najlepsze jest na drugi dzień jak ciasto zmięknie od masy.