Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruchuteńkie ciasto ze śmietankową masą. Przepis ze starego zeszytu, nigdy go nie robiłam a szkoda bo bardzo smaczne. W smaku przypomina mi napoleonkę.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9797
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2439
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1586
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 576
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3726
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9797
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2439
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1586
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 576
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3726
Składniki
W misce zmiksować 2 jajka, cukier, śmietanę i mąkę ziemniaczaną. Na stolnicy posiekać margarynę z mąką i amoniakiem, powoli wlewać masę jajeczną i zagniatać ciasto. Ciasto podzielić na 4 części i każdą oddzielnie upiec na dużej blaszce ( 25 na 36 cm ) pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Gdy ciasto się upiecze robimy masę. Miksujemy jajka ze śmietaną, mąką ziemniaczaną, cukrem zwykłym i waniliowym, gotujemy mleko z masłem. Do gotującego się mleka wlewamy masę jajeczną dokładnie mieszając by nam się nie przypaliła, chwilę gotujemy. Ciepłą masą przekładamy nasze ciasta. Na wierzch możemy zostawić trochę masy lub tak jak ja zrobić polewę z zagotowanej śmietany z cukrem i mlekiem w proszku. Ciasto chłodzimy w lodówce, najlepsze jest na drugi dzień jak ciasto zmięknie od masy.