Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezmiernie miękkie, kruche i delikatne. Jest to biszkopt na mące kukurydzianej z dodatkiem cynamonu. Jabłka dodają trochę wilgoci, orzechy chrupkości. Gorąco polecam.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 49
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 623
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 55
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 81
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 49
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 623
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 55
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 81
Składniki
Całe jajka utrzeć z oboma rodzajami cukru do białości. Nie dodajemy proszku więc tę czynność trzeba zrobić dokładnie. Potem mąkę delikatnie wymieszać z masą jajeczną. Prostokątną blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać mąką kukurydzianą. Wyłożyć ciasto do blaszki. Jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na 8 części. Ciasto posypać kakaem, cząstki jabłek rozłożyć wzdłuż blaszki i docisnąć. Wierz posypać lekko posiekanymi orzechami. Ciasto piec ok. 30 minut w 160-180 C.