Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
października 03, 2016 Ciasto na pizzę bez wyrastania / bez rośnięcia - najszybsze, najlepsze inne, przekąski, ulubione Odkąd odkryłam ten przepis korzystam wyłącznie z niego. Ciasto na pizzę bez wyrastania wydało mi się zbyt idealne by było prawdziwe... a jednak!:) - jest miękkie i puszyste - nie czuć w nim drożdży - sami decydujemy czy będzie miękkie czy chrupiące zależnie od czasu pieczenia - jeśli chcemy grube ciasto, podwajamy porcję bez obaw, że ciasto się nie upiecze (pieczemy wtedy 20 minut) - możemy zrobić z niego również małe pizze- pizzerinki - możemy rozłożyć ciasto na całą blachę lub uformować kształt klasycznej pizzy
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3538
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 371
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1763
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3538
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 371
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1763
Składniki
Mąkę mieszamy w misce z cukrem i solą, dodajemy olej. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym (nie gorącym!) mleku. Wlewamy do miski. Wyrabiamy do uzyskania gładkiego ciasta
Ciasto wałkujemy i przekładamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika nasmarowaną olejem lub formujemy kształt klasycznej pizzy zawijając brzegi.
Na ciasto układamy ulubione składniki. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez około 15 minut.