Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
października 03, 2016 Ciasto na pizzę bez wyrastania / bez rośnięcia - najszybsze, najlepsze inne, przekąski, ulubione Odkąd odkryłam ten przepis korzystam wyłącznie z niego. Ciasto na pizzę bez wyrastania wydało mi się zbyt idealne by było prawdziwe... a jednak!:) - jest miękkie i puszyste - nie czuć w nim drożdży - sami decydujemy czy będzie miękkie czy chrupiące zależnie od czasu pieczenia - jeśli chcemy grube ciasto, podwajamy porcję bez obaw, że ciasto się nie upiecze (pieczemy wtedy 20 minut) - możemy zrobić z niego również małe pizze- pizzerinki - możemy rozłożyć ciasto na całą blachę lub uformować kształt klasycznej pizzy
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 63
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9318
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 974
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 63
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9318
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 974
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1133
Składniki
Mąkę mieszamy w misce z cukrem i solą, dodajemy olej. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym (nie gorącym!) mleku. Wlewamy do miski. Wyrabiamy do uzyskania gładkiego ciasta
Ciasto wałkujemy i przekładamy na blaszkę z wyposażenia piekarnika nasmarowaną olejem lub formujemy kształt klasycznej pizzy zawijając brzegi.
Na ciasto układamy ulubione składniki. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez około 15 minut.