Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto pasterza"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1190
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1190
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem listka i ziela. Odcedź, pokrój w kostkę. Na patelni rozpuść masło. Podsmaż ziemniaki, dopraw ziołami. Zmiksuj na gładką masę, powoli wlewając mleko. Wbij jajka i jeszcze raz zmiksuj. Wymieszaj z serem. Pomidor sparz, obierz i pokrój.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mięso i kawałki pomidora. Wymieszaj z mąką, by zagęścić masę. Przypraw pieprzem i mielonym kminkiem. Naczynie do zapiekania wysmaruj olejem. Rozłóż plasterki szynki, mięso i przykryj ziemniakami.
Zapiekaj około 30 minut w 170°C. Podawaj posypane natką pietruszki, najlepiej z sałatą z winegretem.Źródło: Naj