Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-07-2019
Ciasto składa się z kakaowego ciasta i masy serowej, którą wyciska się na ciasto tworząc kratkę. Podczas pieczenia ciast w okienkach wyrasta tworząc poduszki.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1198
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457726
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1450
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2273
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 582
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1198
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457726
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1450
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2273
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 582
Składniki
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka, cukier i wszystko chwilę miksujemy na mniejszych obrotach. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao,cukier waniliowy i olej. Całość miksujemy na małych obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji.Powstałe ciast wylewamy do blaszki, wyrównujemy.
MASA SEROWA Jajka ucieramy z cukrem na jasną masę. Dodajemy stopniowo zmielony ser i wszystko miksujemy. Dodajemy budyń i miksujemy do połączenia.***jeśli ser jest suchy i masa wyjdzie gęsta, można dodać do niej trochę mleka. Masę serową przekładamy d rękawa cukierniczego i wyciskamy ją na masę kakaową tworząc kratkę.
Tak przygotowane ciasto pieczemy ok 40 minut w temp 180 stopni. (podczas pieczenia na powierzchni ciasta tworzą się urocze poduszeczki)
Ciasto wyciągamy z piekarnika i studzimy. Przechowujemy w lodówce. Można je jeszcze polać lukrem lub czekoladowymi niteczkami.