Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste ciasto serowe, robi się w kilka chwil, wytrzymuje niewiele dłużej :)
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 41
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 41
Składniki
Miękkie masło zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodawać po łyżce twarogu, potem po jednym jajku cały czas mieszając. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, łyżką delikatnie połączyć z masą jajeczno-serową. Na koniec dodać sok z ćwiartki cytryny, wymieszać. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp.160 stopni przez godzinę.
Przygotować polewę czekoladową - czyli masło, cukier, ciemne kakao i mleko rozpuścić w rondelku. Upieczone ciasto serowe polać polewą czekoladową, ozdobić wiórkami kokosowymi.