Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto toffi z bezami

Ciasto toffi z bezami

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 374

Dodano:

Odsłon: 2118

Bardzo dobre nowe ciasto. Gorąco polecam wszystkim.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt: Ubijamy pianę z 4 białek, a następnie ubijając dodajemy stopniowo cukier i żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy, delikatnie mieszamy. Dodajemy startą czekoladęi ponownie mieszamy. Piec ok. 30 minut w temp. 180 st. C.

  2. Krem: Żółtka mieszamy z cukrem. Dodajemy do tego budynie i 1 szkl mleka. Drugą szkl. mleka zagotowujemy i wlewamy budynie. Gotujemy i studzimy. Margarynę ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń. Krem rozsmarowujemy na biszkopcie i układamy bezy.

  3. Polewa: Krówki i margarynę roztapiuamy na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Lekko studzimy i polewamy bezy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kicia1 18 marca 2011 znam to ciacho jest pyszne, ja już go zmodyfikowałam i do masy dokładam jeszcze chałwy...mniam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń