Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto truskawkowe z serkami homogenizowanymi i śnieżką.

Ciasto truskawkowe z serkami homogenizowanymi i śnieżką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 250 Ocena: 1582

Dodano:

Odsłon: 4694

Na upalne dni najlepsze jest ciasto bez pieczenia i z sezonowymi owocami a najlepsze jeszcze które robi się szybko i łatwo.Ciasto kroiłam za szybko, powinno postać co najmniej 3 godz. w lodówce.

Składniki

  • Składniki na masę serową:
  • 4 serki homogenizowane
  • 2 galaretki truskawkowa
  • Składniki na masę śmietankową:
  • 2 śnieżki na mleko
  • 2 szk. mleka
  • 2 galaretki cytrynowe
  • Dodatkowo:
  • 1 opakowanie biszkoptów okrągłych
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 3. Kilka truskawek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Biszkopty układamy na dnie tortownicy.

  2. 2. Robimy masę z serków, rozpuszczamy galaretki w 2 szk. wody i studzimy żeby trochę stężały

  3. 3. Następnie mieszamy z serkami i wylewamy na biszkopty.

  4. 4. Układamy truskawki i chowamy do lodówki

  5. W tym czasie rozpuszczamy żółtą galaretkę ( szk. wody) i studzimy również żeby trochę stężała.

  6. 6. Ubijamy śnieżki z 2 szk. mleka.

  7. 7. Do śnieżki wlewamy galaretkę żółtą i wylewamy na masę z serków.


  8. 8. Ponownie układamy truskawki i wkładamy do lodówki.

  9. 9.Na koniec polewamy czerwoną galaretką rozpuszczoną według przepisu na opakowaniu.

  10. 10. Ciasto gotowe.
    11. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń