Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta przy których nie ma dużo pracy, a są rewelacyjne. A przepis na to cisto właśnie taki jest, praktycznie ciasto samo się robi. W smaku delikatne, puszyste, wilgotne i przepyszne. Owoce można dowolnie zmieniać według sezonu, ja akurat zrobiłam je z czereśniami.
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 226
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 899
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 57
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 123
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 648
Polecam.
Odsłon: 244
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 226
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 899
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 57
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 123
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 648
Polecam.
Odsłon: 244
Składniki
Margarynę, cukier, cukier waniliowy i mleko wrzucamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia, co jakiś czas mieszając.
Po zagotowaniu odkładamy do wystygnięcia.
Do wystudzonej masy dodajemy obydwie mąki, jajka i proszek do pieczenia.
Wszystko dokładnie miksujemy i wylewamy na dużą blaszkę wyłożona papierem do pieczeni. Na wierzchu układamy owoc.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 50-55 minut.
Po upieczeniu ciasto studzimy najlepiej na kratce.
Smacznego !!!
;-D