Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z brzoskwiniami

Ciasto z brzoskwiniami

Autor: juczka

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 534

Dodano: 30.09.2009

Odsłon: 14716

Tanie, łatwe, smaczne

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Poszczególne produkty wsypujemy do miski, dokładnie mieszamy na sucho. Średnią tortownicę smarujemy margaryną, obsypujemy mąką i wsypujemy część suchej masy. Następnie dodajemy owoce dowolny wybór. Ponownie wsypujemy suchą masę na wierzch kroimy w drobne piórka margarynę. Można posypać posypką czekoladową. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 1 godz. w 180 stopniach.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

juczka 30 września 2009 WITAM SERDECZNIE MIRABELKO TAK MASZ RACJĘ TO JEST TAKI SAM PRZEPIS JAK NA SZRLOTKĘ NA SYPOKO,TYLKO JABŁA ZASTĄPIŁAM POKROJONYMI DROBNO BRZOSKWINIAMI EFEKT SUPER SMAKUJE POZDRAWIAM:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 30 września 2009 To po prostu przepis na sypaną szarlotkę tylko starte jabłka zastąpiono innymi owocami. Ale nie bardzo rozumiem, ty te brzoskwinie ścierasz na tarce, czy kroisz, czy na połówki? Owoce muszą chyba być papkowate, żeby sok przesiąkł suche składniki podczas pieczenia i wszystko mogło się upiec, prawda? Ile tych owoców? Na jaką formę podane są proporcje? Ja ostatnio robiłam sypaną szarlotkę na dużą blachę i musiałam dać 3 razy więcej składników niż ty podajesz...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń