Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ,rustykalne ciasto z papierówkami. Pyszny dodatek do herbatki z cytryną. Ciekawostka, papierówka zwana jest też oliwką inflancką.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2790
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2790
Składniki
Jajka wbić do miski, dodać odrobinę soli i cukier, miksować, aż powstanie puszysty kogel-mogel.
Następnie wymieszać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, przesiać przez sito, porcjami dodawać do ciasta.
Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać mąką, wlać ciasto. Jabłka umyć, obrać, wykroić gniazda nasienne, podzielić na półksiężyce, poukładać ciasno na wierzchu ciasta, posypać cynamonem.
Piec około 45 minut w temperaturze 160 stopni.