Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zapraszam na niezwykle pyszne i łatwe w przygotowaniu ciasto maślankowe z rabarbarem i kruszonką. Ciasto jest mięciutkie, długo zachowuje świeżość, jest bardzo pulchne,pachnące i bardzo Wam je polecam
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 30
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 456
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 146
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 211
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 30
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 456
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 146
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 211
Składniki
Do miski dajemy jajka i cukier-ucieramy. Następnie wlewamy maślankę-miksujemy. Dodajemy olej, mąkę i proszek do pieczenia i całość miksujemy na gładkie ciasto. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównujemy.
Umyty rabarbar kroimy na małe kawałki, posypujemy cukrem, mieszamy
i układamy na cieście (ciasto jest gęste, rabarbar nie utonie w nim)
Następnie do miski dajemy masło, cukier , cukier waniliowy i mąkę-wyrabiamy palcami do konsystencji kruszonki :) Posypujemy nią ciasto i pieczemy ok 40 minut w temp 180 stopni.
:)
I gotowe :)