Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowana ciecierzyca smakuje podobnie jak popularna fasolka po bretońsku, jeśli czasem zostaje Wam trochę rosołu, a nie chcecie po raz kolejny przygotowywać pomidorowej, to zachęcam do wypróbowania tego przepisu.
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 934
Pyszne muffiny coca-cola zasmakują małemu i dużemu łasuchowi . Idealne do pop...
Odsłon: 50
Świetny przepis na szynkę z pieczarkami duszoną w aromatycznym sosie z dodatk...
Odsłon: 68
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 934
Pyszne muffiny coca-cola zasmakują małemu i dużemu łasuchowi . Idealne do pop...
Odsłon: 50
Świetny przepis na szynkę z pieczarkami duszoną w aromatycznym sosie z dodatk...
Odsłon: 68
Składniki
Wieczorem ciecierzycę zalewamy sporą ilością wody i odstawiamy do moczenia na noc. Następnego dnia zagotowujemy rosół, do niego dodajemy odsączoną ciecierzycę i gotujemy do miękkości na wolnym ogniu. Białą kiełbasę kroimy w kostkę i wrzucamy do gotującej się ciecierzycy. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i razem gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem.