Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety a la ryba po grecku to mój zupełnie nowy pomysł na pyszny i prosty obiad. Kilka dni temu jadłam rybę po grecku i pomyślałam że fajnie smakowałby kotlet w podobnej wersji. Okazało się że jest to naprawdę super danie. Kotlet podałam z ziemniakami i z surówką. Polecam jeśli nie macie pomysłu na obiad.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11098
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4002
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42707
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 473
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 320
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 422
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11098
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4002
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42707
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 473
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 320
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 422
Składniki
Filet z kurczaka kroję w plastry a następnie delikatnie rozbijam. Każdy kawałek mięsa przyprawiam sól, pieprz, papryka słodka oraz przyprawa do kurczaka. Filet kurczaka panieruję tradycyjnie: jajko, mąka oraz bułka tarta. Na patelni rozgrzewam olej a następnie dodaję cebulę pokrojony w drobną kostkę oraz por. Całość podsmażam około 5 minut a następnie dokładam warzywa starte na tarce o grubych oczkach: marchew, pietruszkę oraz seler. Całość podsmażam jeszcze kilka minut a następnie wszystkie warzywa przekładam do większego garnka. Zalewam wodą tak aby przykryła składniki a następnie całość duszę ok.15 minut. Należy sprawdzać czy warzywa są już miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy sól, papryka słodka i pieprz. Jeśli pozostaje nam nadmiar wody należy ją odlać. Na koniec delikatnie oprószam mąką i wszystko mieszam.