Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie typu fit. Ale nie, nie, fit nie znaczy bezpłciowe, niedobre. Wprost przeciwnie pełne smaku i darów jesieni. Ci co czytają mojego bloga wiedzą że bez czosnku i cytryn świat kulinarny by dla mnie nie istniał. Dziś serwuję cytrynowe brukselki i pierś z kurczaka z piekarnika.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13293
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 502
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9854
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13293
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 502
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9854
Składniki
Brukseli oczyszczamy z wierzchnich listków i płuczemy pod bieżącą wodą. Gotujemy 10 min w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oliwy, wrzucamy brukselki i smażymy aż się zrumienią. Doprawiamy pieprzem. Wrzucamy czosnek i po chwili wlewamy sok z cytryny. Mieszamy i dosłownie trzymamy na ogniu pół minuty.