Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 378
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1716
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3235
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26723
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 378
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1716
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3235
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26723
Składniki
Cebulę siekamy w kostkę i smażymy na łyżce rozgrzanego oleju. Oprószamy solą i dokładamy poszatkowaną kapustę. Smażymy przez ok 10 min co chwilę mieszając. W tym czasie obieramy jabłka i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Do kapusty dodajemy jabłka-chwile przesmażamy razem. Wlewamy ocet, wino, wodę i wsypujemy cynamon. Doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy i dusimy do miękkości.
Taka kapusta idealnie sprawdziła się w towarzystwie pulpetów z mięsa indyka z wody.
Składniki: 40-50 dag fileta z indyka 1 jajko 1 marchew lub 1/2 papryki czerwonej sól, pieprz Mięso mielimy, dodajemy jajko, sól i pieprz. Dodajemy bądź startą marchewkę bądź pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Zmoczonymi w zimnej wodzie dłońmi formujemy niewielkie pulpeciki które wrzucamy na wrzącą posoloną wodę. Gotujemy ok 10 min.