Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowitą oraz delikatną czerwoną kapustę zasmażaną z dodatkiem śmietany. Kapusta idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, ale także jako samodzielna przekąska. Możemy przygotować ją w wersji wegetariańskiej, a także mięsnej, z dodatkiem kawałków kiełbasy. Moja dzisiejsza propozycja przygotowana jest w wersji wege ;)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 178
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 380
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1725
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3255
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26742
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 178
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 380
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1725
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3255
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26742
Składniki
Czerwoną cebulkę kroimy w kostkę, szklimy ją na maśle, a następnie dodajemy poszatkowaną kapustę, skrapiamy ją sokiem z cytryny i wszystko chwilę razem przesmażamy. Zawartość rondelka zalewamy bulionem, dodajemy listek laurowy oraz ziele angielskie i dusimy wszystko do momentu, aż kapustka odpowiednio zmięknie, a bulion odparuje. Na koniec dodajemy śmietanę, doprawiamy całość odrobiną cukru, solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. * W wersji mięsnej, wystarczy, że na samym początku przygotowań przesmażymy kawałki kiełbasy z cebulką. Życzę smacznego! :)