Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, smaczny i oryginalny deser. Oprócz tego szybki i prosty w wykonaniu. Nie ma możliwości aby komuś nie zasmakował.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 223
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 990
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 223
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 990
Składniki
Daktyle i imbir kroimy w paski, zalewamy kilkoma łyżkami gorącej wody, mieszamy i przykrywamy na ok. 10 minut. Max. 10 łyżek wody. Lekko zmiękczone wyławiamy z wody, trochę jaj możemy zostawić, blendujemy. Blender powinien mieć moc min. 700 W. Jagody goji zalewamy niewielką ilością gorącej wody, po kilku minutach dokładnie odcedzamy wodę. Do starannie zblendowanej masy dodajemy posiekane orzechy, jagody goji, sezam, lekko mieszamy. Od razu dosypujemy też proso, dokładnie mieszamy składniki. Następnie lekko zwilżonymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha laskowego. Przekładamy na deseczkę i wkładamy do lodówki.