Do góry

Desery Przepis na:

Deser kawowo-czekoladowy w wafelku

Deser kawowo-czekoladowy w wafelku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Deser kawowo-czekoladowy w wafelku"

Składniki

  • 12 rożków do wafli
  • 6 cias tek markiz
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 10 precelków. Masa: op. bitej śmietany (śnieżki)
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • łyżka kawy rozpuszczalnej
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody

  2. Dół rożków, ok. 1/3, odetnij. Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Precelki przełam na pół. Końce namocz w czekoladzie, przyklej do rożka, tworząc uchwyty. Ostudź.

  3. Markizy podziel na 2 osobne ciastka, zdejmij trochę masy. Górę i dół rożka namocz w czekoladzie, umocuj na markizie. Ostudź.

  4. Żelatynę namocz, rozpuść. Śmietanę ubij z zimnym mlekiem i ostudzoną żelatyną. 3-4 łyżki masy odłóż, do reszty wlej kawę, zmiksuj. Masę kawową włóż do szprycy, napełnij rożki. Wyłóż resztę białej masy, ozdób czekoladą.

  5. Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 12, cena za porcję 1 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń