Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na prosty w przygotowaniu, lekki, piankowo - galaretkowy deser z delikatną nutką kwasowości polskiej papierówki.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Składniki
1 opakowanie agrestowej galaretki oraz 0,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 0,5 l gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Papierówki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie delikatnie stężałą galaretkę miksujemy na wysokich obrotach razem z papierówkami do momentu wytworzenia pianki. Piankę przelewamy do miseczek i odstawiamy do ponownego stężenia. Na dnie pianka zamieni się w galaretkę, natomiast na górze pozostanie lekka i puszysta chmurka. * Dodatek żelatyny zapewni brak trudności w tężeniu deseru z dodatkiem papierówek. Życzę smacznego! :)