Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na prosty w przygotowaniu, lekki, piankowo - galaretkowy deser z delikatną nutką kwasowości polskiej papierówki.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 340
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4441
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3657
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31638
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 340
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4441
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3657
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31638
Składniki
1 opakowanie agrestowej galaretki oraz 0,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 0,5 l gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Papierówki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie delikatnie stężałą galaretkę miksujemy na wysokich obrotach razem z papierówkami do momentu wytworzenia pianki. Piankę przelewamy do miseczek i odstawiamy do ponownego stężenia. Na dnie pianka zamieni się w galaretkę, natomiast na górze pozostanie lekka i puszysta chmurka. * Dodatek żelatyny zapewni brak trudności w tężeniu deseru z dodatkiem papierówek. Życzę smacznego! :)