Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na prosty w przygotowaniu, lekki, piankowo - galaretkowy deser z delikatną nutką kwasowości polskiej papierówki.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2764
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6426
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2764
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6426
Składniki
1 opakowanie agrestowej galaretki oraz 0,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 0,5 l gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Papierówki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie delikatnie stężałą galaretkę miksujemy na wysokich obrotach razem z papierówkami do momentu wytworzenia pianki. Piankę przelewamy do miseczek i odstawiamy do ponownego stężenia. Na dnie pianka zamieni się w galaretkę, natomiast na górze pozostanie lekka i puszysta chmurka. * Dodatek żelatyny zapewni brak trudności w tężeniu deseru z dodatkiem papierówek. Życzę smacznego! :)