Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki dip z liści czerwonej kapusty i orzechów nerkowca. Dip doskonale smakuje z warzywami, świeżymi ogórkami, marchewkami i papryką. Pasuje do frytek i pizzy.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9954
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8952
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6343
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9954
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8952
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6343
Składniki
Warzywa należy opłukać, obrać i znowu opłukać. Mniejsze świeże ogórki kroimy na cztery, większe na sześć części. Z marchewkami postępujemy tak samo. Paprykę pokroić w długie paseczki. Liście czerwonek kapusty opłukać i pokroić w drobniejsze cząstki aby ułatwić blendowanie. Liście kapusty, orzechy i przepołowiony czosnek blendujemy, dolewając sok z limonki i wodę mineralną. Ja wlałam tylko 3/4 szklanki wody i mój dip był gęsty, ale można wlać całą szklankę. Na koniec solimy do smaku. Podajemy z warzywami.