Do góry

Przetwory Przepis na:

Domowa kostka rosołowa.

Domowa kostka rosołowa.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 579 Ocena: 4483

Dodano: 28.12.2016

Odsłon: 4110

Pasta warzywna, przeze mnie nazwana domową kostką rosołową jest doskonała jako dodatek do zup, sosów, do tych potraw do których dodawaliśmy kupne kostki rosołowe. Tą którą przedstawiam jest swojskiej, domowej produkcji, bez konserwantów, składającej się z z naci lubczyku, selera, pietruszki i kilku warzyw. Polecam, jest bardzo łatwa w przygotowaniu i przydatna w kuchni.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do wykonania pasty rosołowej będziemy potrzebowali:

  2. Wszystkie natki i obrane korzenie myjemy i razem z łodygami mielimy przez jak najgrubsze sitko (10-12 mm.). Wlewamy 100 ml. oleju, wsypujemy wszystkie przyprawy i dokładnie wszystko mieszamy. Pomieszaną masą napełniamy po górne brzegi słoiczki 200 ml. Pasteryzujemy 15 minut od zagotowania. Otwarty słoik trzymamy w lodówce, 1 łyżka pasty równa jest jednej kostce.

  3. Możemy użyć różnego rodzaju smak oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń