Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawowy składnik wielu dań, który można przygotować bardzo szybko.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Marchewki, pietruszki, selery myjemy, obieramy. Natki zostawiamy. Pory myjemy. Paprykę kroimy w paski. Pomidory kroimy na pół. Wszystkie składniki przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy białe wino i gotujemy na dużym ogniu, pod przykryciem przez 30 min. Następnie studzimy, mielimy na najmniejszych oczkach, przekładamy do słoiczków, zakręcamy i pieczemy 25 min w temperaturze 130°C, zaczynając od zimnego piekarnika. Studzimy.