Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w ciasteczkach. Fajny, lekki deserek. Polecam spróbować. :)
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić aby lekko stężały.
Migdały zalać wrzątkiem, obrać i zmielić. Skórkę z cytryny zetrzeć.
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z cukrem i nadal ubijając, porcjami dodawać ser. Następnie wlać rum i wymieszać. Migdały, skórkę z cytryny, cynamon i bułkę tartą połączyć i dodać do masy żółtkowo-serowej.
Białka ubić na sztywno i wymieszać z masą.
Blachę wysmarować niewielką ilością masła. Wyłożyć papierem do pieczenia. Włożyć ciasto i piec ok 45 minut w 190 stopniach C. Następnie wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić.
Borówki umyć, osączyć. Wymieszać je z lekko tężejącą galaretką. Na cieście rozłożyć równą warstwę borówkową. Ciasto wstawić do lodówki na ok 3 godziny lub na całą noc. :) Następnie ciastka pokroić na trójkąty i zajadać. ;) Smacznego! :)