Do góry

Przetwory Przepis na:

Domowa pasta MAGGI

Domowa pasta MAGGI

Autor:

Przepisów i artykułów: 426 Ocena: 6023

Dodano:

Odsłon: 11505

Taką maggi można dodawać nie tylko do zup takich jak krupnik czy rosół, ale też do mięs, sosów i makaronów. Wiecie że maggi istnieje od 1886 r ?!

Składniki

> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Lubczyk dokładnie opłucz, potem osusz papierowym ręcznikiem.
    Listki drobno pokrój, przesyp do robota kuchennego z ostrzem, dodaj sól, szczyptę pieprzu i olej.

  2. Miksuj aż powstanie dość gładka masa.
    Gotową maggi przełóż do wyparzonego słoiczka, zakręć i przechowuj w lodówce.
    Po pasty można dodać trochę cebuli, lub suszone grzyby.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń