Do góry

Przetwory Przepis na:

Domowa pasta rosołowa.

Domowa pasta rosołowa.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 630 Ocena: 5117

Dodano: 15.10.2017

Odsłon: 32499

Pasta warzywna, przeze mnie nazwana domową kostką rosołową jest doskonała jako dodatek do zup, sosów, do tych potraw do których dodawaliśmy kupne kostki rosołowe. Tą którą przedstawiam jest swojskiej, domowej produkcji, bez konserwantów, składającej się z naci lubczyku, selera, pietruszki i kilku warzyw. Polecam, jest bardzo łatwa w przygotowaniu i przydatna w kuchni.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Potrzebne składniki.

  2. Wszystkie natki i obrane korzenie myjemy i razem z łodygami mielimy przez sitko 2,5 mm (serowe).

  3. Wlewamy 100 ml. oleju, wsypujemy wszystkie przyprawy i dokładnie wszystko mieszamy.

  4. Pomieszaną masą napełniamy słoiczki 100 ml. - 200 ml. Pasteryzujemy 15 minut od zagotowania.

  5. Otwarty słoik trzymamy w lodówce, 1 łyżka pasty równa jest jednej kostce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 15 października Wielkie dzięki - no i już do plagiatorka. Jeszcze zrobię - lubczyk mam na balkonie, (w ciągłym "rośnięciu")a listki selera zamrożone. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

DomowaPiwniczka 15 października domowo i zdrowo :) robię podobną, tylko przechowuję w postaci mrożonej :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń