Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser na sobotnie popołudnie
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić. W garnku zagotować wodę z dodatkiem cukru/syropu z agawy. Do wrzącej wody wrzucić truskawki i gotować 1-3 min.
Dodać do garnka mąkę ziemniaczaną wymieszaną z wodą. Cały czas mieszając od 1 do 2 min. Gotowy kisiel przelać do pucharków, udekorować i posypać cynamonem. Jeśli będzie za mało słodki można dodać syropu z agawy. Kisiel jest dobry na ciepło i na zimno :) Życzę smacznego :)!