Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowy Cordon Bleu

Drobiowy Cordon Bleu

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1543 Ocena: 35383

Dodano: 17.03.2017

Odsłon: 7782

W zasadzie Cordon Bleu robi się z mięsa cielęcego, ale wersja amerykańska, drobiowa jest równie smaczna.

Składniki

  • 4 filety z kurczaka (po 150 g)
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 plastry szynki gotowanej
  • 1 jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem rozcinamy w taki sposób, by powstały kieszonki. Mięso lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
    Na środek każdego kotleta kładziemy plaster sera, i plaster szynki.
    Filet składamy w pół, obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej.
    Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń