Do góry

Sałatki Przepis na:

Fasola szparagowa z jajkiem i majonezem

Fasola szparagowa z jajkiem i majonezem

Autor: bryssska

Przepisów i artykułów: 218 Ocena: 5266

Dodano: 21.04.2018

Odsłon: 4587

Banalnie prosta, szybka i tylko z trzech składników Fasola szparagowa z jajkiem i majonezem. Znajomi maja wpaść, a wy nie wiecie co podać, ja polecam wypróbować tę sałatkę. Idealna na grill.

Składniki

  • 40- 50 dag fasolki szparagowej (u mnie dalmatyńczyk, mrożona)
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 3-4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
  • Natka pietruszki dla ozdoby (nie koniecznie)
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fasolkę oczyszczamy z końcówek, kroimy na pół i gotujemy w lekko osolonej wodzie z łyżeczką cukru do miękkości.

  2. Po ugotowaniu odcedzamy i schładzamy. Ja zalałam ją lodowatą wodą na 2 minutki żeby szybciej wystygła, następnie odcedziłam i odstawiłam do odcieknięcia.

  3. Jajka obieramy i kroimy na ćwiartki.

  4. Do odsączonej fasoli dodajemy jajka oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy sola i pieprzem.

  5. Ja przed podaniem posypałam dodatkowo sałatkę natką pietruszki. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń