Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosta, szybka i tylko z trzech składników Fasola szparagowa z jajkiem i majonezem. Znajomi maja wpaść, a wy nie wiecie co podać, ja polecam wypróbować tę sałatkę. Idealna na grill.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 251
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1076
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 251
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1076
Składniki
Fasolkę oczyszczamy z końcówek, kroimy na pół i gotujemy w lekko osolonej wodzie z łyżeczką cukru do miękkości.
Po ugotowaniu odcedzamy i schładzamy. Ja zalałam ją lodowatą wodą na 2 minutki żeby szybciej wystygła, następnie odcedziłam i odstawiłam do odcieknięcia.
Jajka obieramy i kroimy na ćwiartki.
Do odsączonej fasoli dodajemy jajka oraz majonez. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy sola i pieprzem.
Ja przed podaniem posypałam dodatkowo sałatkę natką pietruszki. Smacznego !!!