Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z fasolki na zimno
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 489
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15429
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3294
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 489
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15429
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3294
Składniki
Miałam kolorowa fasolkę, niestety ta "czarna" straciła kolor podczas gotowania. Następnym razem muszę coś na to wymyślić. Umyłam je, obcięłam szypułki i ugotowałam w osolonej wodzie 15-20 minut.
Sos: Oliwę wymieszałam z sokiem z cytryny, pieprzem, solą, czosnkiem i posiekaną bazylią. Podprażyłam na patelni sezam.
Jeszcze ciepłą po odcedzeniu fasolkę można polać sosem i posypać sezamem. Świetnie smakuje też na zimno. Smacznego :)