Do góry

Sałatki Przepis na:

Fasolka w vinegrette i sezamie

Fasolka w vinegrette i sezamie

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4102

Dodano:

Odsłon: 868

Sałatka z fasolki na zimno

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Miałam kolorowa fasolkę, niestety ta "czarna" straciła kolor podczas gotowania. Następnym razem muszę coś na to wymyślić.

    Umyłam je, obcięłam szypułki i ugotowałam w osolonej wodzie 15-20 minut.

  2. Sos:
    Oliwę wymieszałam z sokiem z cytryny, pieprzem, solą, czosnkiem i posiekaną bazylią.

    Podprażyłam na patelni sezam.

  3. Jeszcze ciepłą po odcedzeniu fasolkę można polać sosem i posypać sezamem.

    Świetnie smakuje też na zimno.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (31)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 lipca Pycha, fasolka jest miodzio zwłaszcza teraz, gdy jest świeżutka, prosto z działki :D Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiliana 17 lipca Dobry pomysł żeby dodać sezam, na pewno świetnie się komponuje z fasolką. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 17 lipca Znów kochana zaskakujesz ciekawym i super przepisem,skad bierzesz tak fajne pomysły? tylko pogratulować:) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 17 lipca Nigdy w ten sposób nie jadłam fasolki, zapisałam przepis, spróbuję :) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryssska 17 lipca Aż mi ślinka pociekła, a sezam taki zdrowy, pycha ;-D Odpowiedzi: 10 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń