Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , sycąca i rozgrzewająca zupka doskonała na chłodnie dni :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 437
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8759
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13435
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2700
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 437
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8759
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13435
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2700
Składniki
Umyte kości wędzone dodajemy do garnka z wodą. Gotujemy i zbieramy szumowiny. Dodajemy Fasolę ( namoczoną całą noc wraz z tą wodą) następnie wrzucamy przyprawy, seler, pietruszkę, cebule w kostkę, czosnek w kostkę i marchewkę w kostkę. Gdy fasola będzie dość miękka dodajemy ziemniaki w kostkę . Następnie przesmażamy kiełbaskę pokrojona w kostkę i przekładamy do garnka. Gdy wszystkie składniki są miękkie dodajemy ocet. Gdy zupa ostygnie dodajemy śmietanę. Smacznego ;)