Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowana papryka gości ostatnio na moim stole dosyć często. Przede wszystkim dlatego, że jest to danie łatwe i szybkie w przygotowaniu, a jak wiadomo, takie lubię najbardziej:) Pamiętajcie, że przy wyborze papryki trzeba zwrócić uwagę na jej kształt i wybrać takie, które mają płaski spód, dzięki temu papryka będzie stała i nie przewróci się.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7021
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244517
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7021
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244517
Składniki
Gotujemy ryż w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju kokosowego (lub masła czy oliwy), krócej o 4-5 minut niż normalnie. Ryż ma pozostać lekko twardy, niedogotowany do końca. W między czasie przygotowujemy paprykę - myjemy, osuszamy, odcinamy górną część z ogonkiem (zostawiamy ją jednak do dekoracji, jako "czapeczka"), wydrążamy środek.
Cebule i czosnek kroimy w drobną kostkę, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, pietruszkę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy kopiastą łyżkę masła i przesmażamy na niej przez ok. 3 minuty cebulę, czosnek, marchewkę i pietruszkę. W dużej misce mieszamy ze sobą ryż, zawartość patelni oraz surowe mięso. Dodajemy po jednej łyżeczce soli, pieprzu i przyprawy uniwersalnej.
Gotowym farszem napełniamy wcześniej przygotowaną paprykę. Gotowe papryki układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce (na stojąco) i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. godzinę. Podajemy ciepłe. https://dobra-zonka-w-kuchni.blogspot.com/2016/09/faszerowana-papryka.html