Do góry

Śniadania Przepis na:

Faszerowane bułki

Faszerowane bułki

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 4932

Dodano:

Odsłon: 14231

Prosty pomysł na pyszne śniadanko lub kolację, bułeczki faszerowane z jajkiem na ciepło. Są bardzo smaczne i mega chrupiące!!

Składniki

  • 2 bułki
  • 5 plastrów szynki
  • 4 plastry sera żółtego
  • kilka oliwek
  • 0.5szt. pomidora
  • kilka plastrów ogórka świeżego
  • kawałek pora
  • 2 jajka
  • Masło do posmarowania bułek
  • Przyprawy: sól, pieprz
  • Dodatkowo- dowolny sos, np. czosnkowy lub ketchup
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Bułki przecinamy na wysokości ok 3/4 wysokości. Z dolnej części wydrążamy środek, tak by powstała nam miseczka.
    Środek smarujemy masłem i wykładamy plasterkiem szynki.

    Pozostałą wędlinę i warzywa kroimy w dowolny sposób, ( pomidory, ogórki oraz porę przyprawić lekko solą i pieprzem) ułożyć w bułkach.

  2. Białko oddzielić od żółtka - przyprawić i najpierw białko nałożyć na bułeczki a następnie delikatnie żółtko
    - Można rozbełtać białko z żółtkiem razem i dodać na bułki- jak kto woli

  3. Zapiekać około 15 - 20min.

    Można podać z dowolnym sosem :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń