Do góry

Przekąski Przepis na:

faszerowane jajka na indyjską nutę...

faszerowane jajka na indyjską nutę...

Autor:

Przepisów i artykułów: 470 Ocena: 15514

Dodano:

Odsłon: 16014

jeśli lubicie kuchnię indyjską to te jajka na pewno Wam posmakują.

Składniki

  • 4 jajka
  • 2 cebule
  • 3 pomidory
  • pół szklanki posiekanej natki kolendry
  • 2 łyżki curry
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Gotujemy jajka na twardo. W tym czasie posiekaną cebulę należy zeszklić na oleju, dodać curry, pokrojone drobno pomidory. Dusimy ok 10 minut aż nadmiar soku z pomidorów odparuje na końcu wrzucamy kolendrę.



  2. Obieramy jajka. Przekrawamy na pół; wyjmujemy żółtka i dodajemy je do farszu, rozgniatamy widelcem.



  3. Doprawiamy solą i pieprzem. Połówki jajek napełniamy farszem. Smakują rewelacyjnie zarówno na ciepło jak i na zimno ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 01 sierpnia 2013 uwielbiam faszerowane jajka, a Twój pomysł jest bardzo interesujący :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń