Do góry

Przekąski Przepis na:

faszerowane pieczarki z patelni

faszerowane pieczarki  z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 171 Ocena: 2853

Dodano:

Odsłon: 3111

Pyszne, troche pracochlonne, ale warto. Moze byc jako danie glowne, ale rowniez jako przekaska, podane na zimno.

Składniki

  • ok 16 sporych pieczarek (dla 2; 3 osob)
  • 2 nieduze cebulki
  • 1 jajko
  • maslo do smazenia (najlepiej klarowane)
  • Kucharek, pieprz, papryka w proszku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. pieczarki obieramy, wylamujemy nozki :-)) myjemy. kapelusze ukladamy na talerzu (dodatkow troche solimy) zostawiamy 3 szt. plus wszystkie nozki, ktore scieramy na duzych oczkach i wraz z drobno pokrojona cebulka oraz przyprawami smazymy na patelni jako farsz. Odstawiamy do ostudzenia, wbijamy jajko i mieszamy.
    Tak przygotowanym farszem nadziewamy kapelusze, ktore smyzymy na maselku, na patelni pod przykrywka.
    Jesli dol juz sie nieco zezloci, delikatnie obracamy kapelusze farszem na dol i jeszcze minutke smazymy.,

    Na koniec jeszcze gorace pieczarki mozna przykryc kawalkami miekkiego sera zoltego.
    Gotowe i smacznego.

    Pozdrawiam wszystkie pieczarki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń