Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do farszu można dodać wszystko na co się ma ochotę. Ziemniaki zamiast gotować można owinąć w folie i piec w piekarniku około 1 godz. ale mnie się śpieszyło wiec najpierw ugotowałam, zrobiłam farsz i tylko zapiekłam
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5266
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 833
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1294
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5266
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 833
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1294
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszorować. Ugotować w łupinkach, ale należy uważać żeby nie były zbyt miękkie. Przekroić na pół, wydrążyć delikatnie.
W miseczce wymieszać miąsz z masłem, posiekanym szczypiorkiem i rozmarynem, oraz z pokrojoną w kosteczkę szynką i marynowaną dynią. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Farsz nałożyć do ziemniaków ułożyć na wyłożonej papierem bądź folią aluminiowa blaszce, posypać startym żółtym serem i zapiekać około 15 min w 190st….