Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do farszu można dodać wszystko na co się ma ochotę. Ziemniaki zamiast gotować można owinąć w folie i piec w piekarniku około 1 godz. ale mnie się śpieszyło wiec najpierw ugotowałam, zrobiłam farsz i tylko zapiekłam
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 227
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 188
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 227
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 188
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszorować. Ugotować w łupinkach, ale należy uważać żeby nie były zbyt miękkie. Przekroić na pół, wydrążyć delikatnie.
W miseczce wymieszać miąsz z masłem, posiekanym szczypiorkiem i rozmarynem, oraz z pokrojoną w kosteczkę szynką i marynowaną dynią. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Farsz nałożyć do ziemniaków ułożyć na wyłożonej papierem bądź folią aluminiowa blaszce, posypać startym żółtym serem i zapiekać około 15 min w 190st….