Do góry

Przekąski Przepis na:

faszerowane ziemniaki…

faszerowane ziemniaki…

Autor: izaa_a

Przepisów i artykułów: 395 Ocena: 11120

Dodano: 11.10.2017

Odsłon: 15587

do farszu można dodać wszystko na co się ma ochotę. Ziemniaki zamiast gotować można owinąć w folie i piec w piekarniku około 1 godz. ale mnie się śpieszyło wiec najpierw ugotowałam, zrobiłam farsz i tylko zapiekłam

Składniki

  • duże ziemniaki
  • szczypiorek
  • szynka
  • masło
  • starty żółty ser
  • marynowana dynia
  • świeży rozmaryn
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki dokładnie wyszorować. Ugotować w łupinkach, ale należy uważać żeby nie były zbyt miękkie. Przekroić na pół, wydrążyć delikatnie.

  2. W miseczce wymieszać miąsz z masłem, posiekanym szczypiorkiem i rozmarynem, oraz z pokrojoną w kosteczkę szynką i marynowaną dynią. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

  3. Farsz nałożyć do ziemniaków ułożyć na wyłożonej papierem bądź folią aluminiowa blaszce, posypać startym żółtym serem i zapiekać około 15 min w 190st….

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń