Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zjeść cukierka i mieć cukierka? Czyli jak to zrobić, aby być na „diecie”, a jednocześnie nie rezygnować z łakoci. Wystarczy poświęcić dosłownie chwilkę i przygotować.pyszne, sycące i zdrowe pralinki
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 195
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 795
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1816
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3451
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27224
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 195
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 795
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1816
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3451
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27224
Składniki
1) Zblanszować migdały: całe migdały zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić na 10 min. Po 10 min. przelać zimną wodą i obrać ze skórek. 2) Kaszę jaglaną dokładnie przelać zimną wodą, a następnie wrzątkiem. 3) Przygotowaną kaszę ugotować do miękkości w mleczku kokosowym (ok. 20 min.). Na koniec dodajemy miód oraz wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. 4) Z gotowej, lekko przestudzonej masy formujemy kuleczki, do których wkładamy migdały i obtaczamy w wiórkach kokosowych. 5) Gotowe pralinki przed podaniem odstawiamy do lodówki na godzinę. Przechowujemy również w lodówce, najlepiej w szczelnym pojemniku, aby nie pochłaniały zapachów.