Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na flaczki wołowe tradycyjne. To jedna z moich ulubionych potraw. Robię w różnych wersjach.
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 44
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3633
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 465
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 193
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 44
Smaczne i proste w przygotowaniu do barszczu czerwonego i nie tylko.
Odsłon: 3633
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 465
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 193
Składniki
Flaki zagotowałem około 20 minut, przecedziłem. Czynność powtórzyłem. Ponownie zalałem wodą i zagotowałem, aż były miękkie. Wołowinę z kością, opłukałem, zalałem 2 litrami wody. Po zagotowaniu usunąłem szumowiny. Dodałem oczyszczoną włoszczyznę , ziele angielskie , sól. Gotowałem na wolnym ogniu, aż mięso było miękkie. Rosół przecedziłem, marchewkę i pietruszkę pokroiłem w paski. Mięso wołowe pokroiłem w kostkę. Miękkie flaki po odcedzeniu dodałem do rosołu wraz z pokrojoną marchewką i pietruszką. Wrzuciłem wołowinę. Dodałem koncentrat pomidorowy. Masło stopiłem na patelni , dodałem mąkę , rozprowadziłem szklanką rosołu i połączyłem z resztą zupy. Dodałem przyprawy ( majeranek można rozetrzeć w ręku ), świeżo starty imbir, doprawiłem solą i pieprzem ( polecam , wzmaga aromat ), chwilę podgotowałem.