Do góry

Zupy Przepis na:

Flaki z udek z kurczaka

Flaki z udek z kurczaka

Autor: KulinarnaChwila

Przepisów i artykułów: 182 Ocena: 1096

Dodano: 10.04.2018

Odsłon: 665

Drobiowe flaki możemy zaserwować na imieniny, przyjęcie oraz inne uroczystości rodzinne są delikatniejsze niż flaki wołowe i łatwiejsze w przygotowaniu.

Składniki

  • 2 pietruszki
  • 3 marchewki
  • 4 udka z kurczaka
  • Szczypta czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • Chili
  • Majeranek
  • Vegeta
  • Przyprawa do flaków
  • sól
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Udka gotujemy z dodatkiem Vegety.
    2. Warzywa obieramy i kroimy w słupki.

  2. 3. Gdy udka są już dobre wyjmujemy i kroimy w paseczki.

  3. 4. Do wywaru rosołowego dodajemy warzywa oraz czosnek i gotujemy.

  4. 5. Pod koniec gotowania dodajemy mięso, przyprawę do flaków oraz majeranek i chili, ewentualnie solimy.

  5. 6. Robimy zasmażkę zrobioną z masła i mąki, hartują dodajemy do zupy.
    7. Zupa gotowa.
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń