Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Forszmak mięsny"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 24
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1237
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 24
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1237
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Wędliny pokrój, przesmaż na oleju. Dodaj cebulę, zeszklij, oprósz mąką.
Karkówkę pokrój na kawałki, podsmaż w rondlu na oleju. Dodaj wędlinę z cebulą, ziele angielskie, liście laurowe i kostki rosołowe, wlej litr wody. Gotuj godzinę.
Do forszmaku dodaj przecier pomidorowy, wymieszaj. Wszystkie ogórki pokrój na plasterki, wsyp do forszmaku, połącz.
Przypraw pieprzem i zapraw śmietaną, zagotuj. Podawaj z bułeczkami.Źródło: Chwila dla Ciebie